Wednesday, April 8, 2009

Apa Lagi Ni?

Vie ingatkan perkara ni sudah habis bagi DIA.. Rupanya dalam diam dia menyerang orang satu keluarga.. Seolah-olah kami ni punya kesalahan yg sangat berat pada dia sehinggakan kami satu keluarga jadi bahan kutukan dia.. Kita punya hidup yg jauh berbeza.. Tempat tinggal pun lain-lain.. Tidak pernah bertegur sapa.. Tidak pernah berlaga bahu dan yang paling penting sekali tidak pernah mengenali antara satu sama lain.. Ringan sangat mulut untuk MENCACI & MEMAKI kami sekeluarga.. Vie sudah berkawin dan punya keluarga sendiri.. Apa lagi yang org cemburu pun tidak tau la.. KAWIN ISU.... TIDAK KAWIN PUN SATU ISU !!!! Yang kelakarnya dalam situasi ini, orang yang memaki, mencerca, mengata dan mengeji pulak yang melenting sedangkan Vie yang menjadi mangsa disini hanya TENANG menghadapi MANUSIA YANG TIDAK BERMORAL BEGINI..

Masa bujang orang cemburu lain, sudah kawin pun mata orang tetap sakit melihat kebahagiaan orang.. Macam terkena satu pantulan cahaya yang sangat terang menyilau di depan mata mereka.. Vie percaya setiap manusia punya hidup masing-masing.. Dengan rutin harian yang selalu kita buat itu pun dinamakan kerja.. Jadi buatlah kerja kita masing-masing dan jangan mencuri pandang hal orang lain sedangkan tanggungjawab sendiri di abaikan..

Cukuplah ada MAJALAH-MAJALAH dan SURAT KHABAR buat liputan tentang dunia.. Jangan mahu cuba untuk mencari PUBLISITI MURAHAN dengan MENJAJA cerita-cerita fitnah pada masyarakat demi untuk memuaskan nafsu sendiri.. Vie percaya semua AGAMA di dunia nie melarang kita daripada berbuat sedemikian.. Tidak bermoral namanya tu.. Setiap apa juga perbuatan kita pasti akan ada balasanya.. Kalau tidak di dunia, di akhirat kelak pasti akan terbalas juga.. Sebagai seorang manusia yang mempunyai akal fikiran yang waras, Sepatutnya kita BERFIKIR DAHULU SEBELUM 'MELANGKAH'.. Jangan sampai seperti bak kata pepatah, KERANA PULUT SANTAN BINASA, KERANA MULUT BADAN BINASA...

44 comments:

Anonymous said...

Alamak betulah ko cakap Vie, memang Dia tidak pandai berenti memeki ko oh, hari-hari sa tgk dia cakap ko di FB dia Vie, Sa kesian juga sama dia sebab tiada org bagi respond pun apa yg dia cakap, dia betul-betul shok sendiri oh sa tinguk nie, satu lagi paling lucu, Kawan-kawan dia tiada sampai oh seratus sebelum ni lepas kes kamu trus dia glamour betul sa tinguk, macam bangga oh dia kena add, padahal org cuma mau tgk siapa dia seja, kesian oh dia Vie, simpati sa..... hehe

*RAC*

Azwan Hashim said...

Salam..

Vie, hadapilah semua ini dengan senyuman kerana Vie di pihak yg benar...

Biarlah 'lalat' itu terbang membuat bising. Satu hari, pasti balasan akan menantinya.

RAZZIAH HAROON said...

apa yang menjadi penyelasan buat saya adalah saya telah memaki dia dengan 'yang sepatutnya' dia dapat tapi malangnya...
kawan2 saya semua cakap saya bodoh sebab KENAPA SAYA HENDAK SAMAKAN TARAF SAYA DENGAN ORANG YANG BODOH.

apa yg boleh saya katakan,
pada masa tu saya bertindak mengikut emosi dan hati sehingga mengeluarkan kata-kata kesat untuknya WALHAL SAYA TIDAK PERNAH BERBUAT SEDEMIKIAN DENGAN SESIAPA PUN.

semua org yg kenal saya tahu perangai saya dan bila saya bagitau hal yang berlaku antara kami, kawan2 pun TERPERANJAT kerana saya boleh bertindak sedemikian sebb RAZZIAH HAROON yang mereka kenal BUKAN BEGITU.

tapi jujur saya katakan disini, semua kawan2 yang baca msg yang dia (JULIANA PRIOR)berikan pada saya turut marah dan cercah perbuatan dia. dia bukan saja mengutuk tapi juga memfitnah.. kawan2 saya juga sependapat dengan saya, jika IBU mereka diFITNAH mereka juga turut bertindak seperti saya.

kalau perkara ni berlaku diantara dia, shantie dan saya... itu tidak mengapa tapi bukan BERAKAL kalau mengutuk IBU tambahan pula usianya yang telah mencecah 30-an untuk berlawan dengan seusia seperti adiknya. JULIANA PRIOR juga seorang IBU DAN ANAK, TIDAK KAH DIA PAHAM PERASAAN SEORANG ANAK BILA IBUNYA DIFITNAH DAN DIA SEBAGAI ANAK, APA PULA PERASAANNYA BILA DIA DAPATI IBUNYA DICAKAP ORANG ???

kita kena ingat,
bila kita cuba menjatuhkan org satu hari nanti akan datang MASA kita untuk dijatuhkan.


betul cakap AZWAN HASHIM...
biarlah 'LALAT' ni buat bising, bila SAMPAH sudah dibuang... lalat ni akan hilanglah dari pandangan.

ELLEMILANO7 said...

Vie...barangkali dia bukan dari species manusia...sbb hanya manusia yg dikurniakan akal & fikiran utk berfikir secara waras...jadi species apakah JP ni biar dia fikir la sendiri (itu pun kalau dia berakal...)

Anonymous said...

Vie, se heran ba.Kenapa si JP ne betul-2 DENDAM BETUL samau U. Dia cakap ko sama ur sis macam-2 oh kan ? Se tgk di FB dia macam org kena gigit pengengat, sama rupa dia yg betul macam.........kening pun takut se tgk satu line seja, merah lagi tu ! aiiiyooo, buat seram oh ni urang, macam biul sudah se tinguk,terlampau suka sama u & ur family.. se rasa dia kena angin beranak ba tu :)

U sabar ya Vie. Tia payah La U buat kerja gila macam dia sampai mau maki-2 org, sudah lah dia yg cakap u pastu sendiri yg mengamuk.. budu oh !!!
kalau saya lah sudah kedapatan begini bagus lagi se diam dari bising-2 macam dia, ketara betul dia nie tia betul oh.. SINTING ORG BILANG.

-Gurl-

Anonymous said...

TO PEREMPUAN YANG CELUPAR (JULIANA PRIOOOOOOOOR)SIAPA PUN KAU JANGALAH KAU MAU KACAU HIDUP ORANG KALAU ORANG TIDAK PUN GANGGU KAU DENGAN SUAMI KAU YANG TUKANG MASAK TU.ADA BAIKNYA KAU JAGA SAHAJA ANAK-ANAK KAU DUA ORANG TU SEBAB BELUM TENTU APA MEREKA AKAN JADI BILA MEREKA BESAR NANTI.AJARLAH MEREKA SUPAYA TIDAK JAGI MACAM MULUT CELUPAR MAMA DIA.NANTI ORANG AKAN CAKAP MAMA DAN ANAK SAMA SAHAJA MULUT "BUSY BODY". ORANG MELAYU CAKAP BAU LONGKANG a.k.a TANDAS!

to kak shantie, suke je tengok wajah kakak yg sangat ayu bertudung.cantik sangat.Untung abang Eizlan (hehehe). PLEASE SEND MY REGARDS TO UR LITTLE PRINCESS VIEZAARA xOxo

->MARLIA NITA<-

Josephine Delgado said...

My goodness! I thought all of this has stopped. Vie you just be strong cos we all know that what she has written are all rubbish!! Let her be cos sooner or later all of that will go back to her! What goes around comes around. Just ignore her. I really pity you and your family and also my Zar S. Anyway, you have a great weekend and safe trip back to KK with Zaara. I am gonna miss seeing her face but please upload her picture while you are in your kampung. Take care and I will support you no matter what! Cheers

Anonymous said...

Hahaha...Juliana, Juliana...senang suda hati ko kan sebab terkenal suda ko sekarang. Bikin malu saja jadi terkenal cara murahan! Jeles ba ko tu sama si Vie, Ziah dengan si Riena sebab si Vie kahwin dgn artis hensem...si Riena pulak kahwin mat salleh hensem berambut (hehe bukan macam laki ko tu...botak tua pun hantam saja) engineer Boeing lagi tu and si Ziah pulak pandai dia belajar tinggi-2 cantik lagi. Ko cakap ko ndak mahu layan orang gilak macam si Vie dan si Riena tapi hari-2 ko jugak yang gilak hari-2 cakap pasal dorang dlm fb ko tu sedangkan dorang ndak minat pun mahu cakap pasal ko. Siapa jugak ko ni...artis, miss world? Barangkali ko ni jeles tengok orang lain cantik sebab ko tu suda teda pinggang ramping sebab kerja ko hari-2 mengumpat orang...makan...tidur! Grow up lah, umur pun mahu 40 tahun suda.
Lagi satu, jangan lah ko mahu pertikaikan keislaman orang lain sedangkan ko sendiri start saja bukak mulut suda hilang keislaman ko, bertaubat!
Buat Vie, Riena dan Ziah,
Don't let this woman bother you. You know that your live are better than hers. This woman are really sick!

*Lisa A.*

esca said...

vie, lantak depa mau kata apa.Yang penting kamu bahagia bersama keluarga kamu.Sesungguhnya Allah lebih menyayangi kita.Setiap kejadian pasti ada hikmahnya kan?
go Vie... be strong.

Ratnariz said...

can anyone please give me the name at fb..mau tinguk bah sapa bah lalat ni.....mau beli ridsect mau spray...

Anonymous said...

Ratnariz, bukan lalat ba perempuan tu tapi langau...lalat besar yang warna hijau, mau kena spray ridsect banyak-2 baru tu mampus! Ko pergi baca blog si Vie sebelum "Apa Lagi Ni?" itulah nama langau dari Tuaran, ish bikin malu orang Tuaran betul!

Vie dan family, kami sokong kau 100%.

#Langau killer

Vie Shantie said...

Thank u guys for ur comments..

APA YANG VIE INGIN TEGASKAN DISINI ADALAH, JAGALAH TINGKA LAKU KITA SEBAIK-BAIKNYA JANGAN SAMPAI ADA MENYAKITI ORG LAIN.. APA YANG KITA BUAT KITA KENA BERANI MENANGGUNGNYA.. CUKUPLAH KITA MENJAGA DIRI DAN KELUARGA, HAL ORG BIARKAN DIA MENENTUKANNYA SENDIRI..

Anonymous said...

shanti, k.nadia rasa di mmg ada masalah mental kot...

annie noor said...

HAI VIE SHANTIE.harap vie banyakkan bersabar k.org macam c 'JULIANA'2 patut disaman je terus..gaya dia 2 mcm perempuan murahan je dahlah nak glamour pun cara murahan ...saya hanya kenal kak vie dari dunia artis je.tapi sya sgt meminati kak vie..anak kak vie comel sgt..
bagi saya, lebih baik jgnlah nak layan dia 2 senteng dan dah lose control..nanti sma gila mcm dia 2..nauzubillahiminzaliq minta jauh lah perangai mcm dia ni dari kita semua yg tak gila mcm dia
..patutlah dia jealous sebab kak vie berkahwin dengan org yg baik dan handsome lagi 2...
:pesan sya buat JULIANA yg tak bermoral dan cantik mcm dugong berhentilah nak fitnah org bagus lagi kau bertaubat. umur sudahlah tua bak kata org tua2 "kubur kata mari, rumah kata pergi" bawa2 bertaubatlah ye..

dan dengarlah pantun sya untuk JULIANA si sial babi anjing...dengarkanlah

kak vie sabarlah dan jagalah anak kak vie comel sangat mcm anak mat saleh....bimbinglah dia supaya baik seperti ibunya yang tak BUSY BODY seperti juliana priiioooooorrr

Yani said...

Dont worry ziah,
u do what should u do..!
as we know.. everybody will do the samething like u..

to Shantie,
be strong gurl !
God plan something more special for u...

to Juliana,
shme with ur attitute (urself) as a mother, u r not suppose to do that !!!

Vie Shantie said...

To kak nadia & Annie.. Tq very much for ur support..

K.Nadia mana ya ? vie dah tak brapa ingat coz ada dua tiga org yg Vie panggil sebagai kak nadia..

Anonymous said...

k.nadia..anak ust.ahmad.......takan tak ingat kot dulu masa dtg rumah k.nadia,shanti org yg paling rajin cuci pinggan kan............

Razziah Haroon said...

ziah ingat...
kakak nadia tak ada facebook kah ? meh invite ziah...
mcm mana hidup kakak selepas kawin??
hari tu ada bapa, mak dan abg wan dtg rumah tapi ziah tak ada di rumah.. ziah pi kuliah.
krm slm semua k..

Vie Shantie said...

Dear Yani, tq so much my dear friend..

Kak Naaaaaaaaaaaaaadia !!!!!
mestilah ingat.. kak nadia yg lawa dan sangat ayu tu kan.. ayah punya anak buah dari kedah kan ? how r u kak..
how do u knw my blog nie ?

Anonymous said...

0ooo...ingat lg ye k.nadia
2 la asyik tgk blog kwn jer...tau lak ari tgn gatal nak cari blog shanti 2 pun klu ada...akhirnya dpt jugak....bb zaara comel la Shanti...cium ckit kat dia

Anonymous said...

eeeehhhhh !!!
sebenarnya aku pura2 add si Juliana pasal aku mau tinguk muka dia.
astaga ! parak seven joe ! kening dia salah2 MacDonald, pipi dia mcm bonggol jalan.. patutlah dia dengkik sama kau.
nasib baik dia kawin tu kepala botak kalau tidak... hancur rupa anak2 dia kalau ikut dia..
aku kesian juga dengan Juliana ni pasal mesti laki dan anak2 dia malu ada bini dan mamak mcm dia.
berabis dia hantam kakak kau dengan si Riena tau.. pasal itu ja yg dia dpt buat ... bah si Razziah memang budak baik bah...kami ingat masa dia di sekolah ST.John dulu, pendiam bah ni Razziah,pastu baik betul. cikgu norliza panggil dia budak kosovo sbb dia kan cantik dan putih mcm org kosovo..tapi memang ayat dia marah betul sama si Juliana. kalau aku mamak aku kena fitnah, bukan setakat cakap tapi saya bakar rumah mamak bapak dia.
kau tau Vie, bapa dia kawin sma org islam pastu dia masuk islam. tapi anak dia (Juliana) berabis kasi buruk2 islam sedangkan bapa dia sanggup ni masuk islam kasi tinggal agama dorg..
kalau saya ditempat kamu, saya pun buat tindakan yang sama. ni IBLIS bertopeng manusia ni memang patut diajar. mungkin dia tidak kena ajar bah tu jadi bagus jua kau ajar dia.. betul si annie noor tu ckp SAMAN DIA !!!!!
nanti sia datang mahkamah kasi malu dia pastu sia canang satu Tuaran mcm yg dia ckp mamak kau tu.

juliana ni org sabah ckp SEWEL !!!
malu oh aku jdi org sabah pasal ni gaya juliana ni. low class betul ! taraf kambing bah !

juliana,
saya tau kau mesti baca ni blog dan komen2 kan ??? sebab tu kau balas2 di FB kau.
jangan perasan ah. saya add kau sbb saya mau tinguk KEGILAAN kau.
kesian kau !!

***find me on ur facebook, recently added***

Anonymous said...

2 la td pagi k.nadia call mak n ayah k.nadia kata ptg smlm pg rumah,tp aziah tak ada...ada class kan.k.nadia dh kahwin dh ada 2 anak pun so sekrg stay kat subang jaya la....dh x ayu mcm dulu dh tembam.....sorry la dik k.nadia tak ada face book tp suka sgt jelajah orn punya halaman...he..he...

Anonymous said...

k.nadiah dh ada 2 anak kiranya spsg la..so aziah bila nak abis study...mcm mana la rupa aziah skrg ek....klu shanti mmg x berubah langsung dr dulu...so aziah slalu turun kl tak...

Vie Shantie said...

please la buka FB kak... mesti best tu.. if org cantik anak sepuluh pun still cantik juga la kak nadia.. nanti if kak nadia ada masa kita jumpa ya.. shantie balik kk next week kak.. nanti balik kk shantie bagi tau ya.. kat FB banyak gambar2 vie satu keluarga.. lagi best dari blog..

Anonymous said...

wokey...nnt kita jumpa ye...sok klu free lek la dtg ke OU k.nadia ada sampai jam 4pm ada kerja ckit kat sana....bb zaara dh b'apa bln ye...so skrg nie shanti keja or housewife

Vie Shantie said...

kak nadia please give me ur email add.. :)

Anonymous said...

k.nadia email kat shanti

nadiah_ahmads@yahoo.com.my

Anonymous said...

hai shanti..Riena your lil sis?

k.zura

Anonymous said...

astaga...
si juliana ni tidak beranti2 lagi kah ? teruk juga..
sudah2 lah tu bah... tua sudah kau tu bagus kau jaga anak2 dan laki kau.
pi belajar masak lah sama dia kan dia tukang masak daripada kau sibuk hal tepi kain org... malu lah sikit bah...kasi malu maruah laki kau ja. jauh2 dia kawin sama org sabah tapi dapat pula bini mcm gaya kau... kesian tu MR.Prior..

Mr.Prior... its bater 4 for you to take care of your wife because i think she needs a teacher to tell her which is good or which is she cannot do. pity you Mr.Prior bcoz u hve such a wify like her... so sad..

dear Shantie,
be strong gurl.. i believe u must be stressful with all this stupid lady did to u n ur family. just let it be... i think she is SICK or MENTALLY ILLNESS...

*SANDRA PETER*
telipok

Anonymous said...

shantie ada ym tak

Anonymous said...

Oii Juliana Prior! Ko ni ah sebusuk-2 telur busuk, busuk lagi hati ko ooh. Mudah-mudahan si Shanti saman ko, kami ni KK ni nanti akan datang ke court sokong si Shanti! Memang terbeliaklah mata ko nanti ndak mampu mo bayar saman! Hei, orang yang betul-betul gila pun masih tinggi darjat dorang dari ko! Budu betul ba ko tu, itulah kalau ndak pandai jaga mulut sendiri! Ko baca lah semua komen-2 di blog ni, teda siapa yang suka sama ko, orang add ko di FB pun sebab mo tinguk muka buruk ko seja. Baguslah ko minta maaf awal-awal dari semua orang yang ko fitnah sebelum terlambat.

Vie & family, bersabar banyak-banyak...Allah itu Maha Adil.

Susie Lyana

Anonymous said...

Ee..mau juga sy tengok muka si Juliana Prior nie bha..sy mau tgok sempurnah sangat diri dia tu mengata org tu..? kalau sy cam muka dia..nanti jumpa dia di KK tengah dia jalan2 sy limpar tu dgn telOr busuk baru dia tau..hahahaha biar dia rasa..

Anonymous said...

Nice attire for ABPBH 2008..Why don't you upload some picture during that night in your blog..that would be great..u do take care ya..

K.Zura
Tuaran

Z O U R A said...

hye Shantie...

Z o U r A said...

Who is JP...? anyone..?

Vie Shantie said...

to all my friends,
thanks for supporting me. sabar banyak2.. tidak baik kita mengeluarkan kata2 yang kasar. sori banyak2 sbb vie bz sgt skrg ni..

Anonymous said...

askum..
RAC, tol lah, aku saja add jadi kwan dia kt FB, Kesian sgguh.... sorg dua ja kasi respon ngan statements dia yg bg aku rasa,ckup funny. Kak Vie, u looks soooooo....honest!! X pcya dgn muka si Juliana tu, bkan ampu tau tpi kyataan.... Tabah,sabar dgn segala dugaan duniawi. Yg benar psti menang. cuma mau tahu, si Juliana itu Islam ka bukan??? Rasa nya bukan, betul ndak?? lau dia Islam, tentu dia ada otak!!

Rakan Facebook
- Siti -

Vie Shantie said...

thanx for ur comment siti...

Vie, percaya bukan agama ISLAM sahaja MELARANG kita dari terus berkelakuan tidak bermoral begini... malah, SEMUA AGAMA di dunia ini pasti punya pandangan yang sama.. beringatlah kita pada hari akhirat, sesungguhnya tidak siapa pun dari kita (MANUSIA) dapat lari dariNYA...

Vie Shantie said...

Hai kak ZURA..
kakak org tuaran juga ?
sorry baru sekarang dapat reply comment kakak..

S U M A N D A K said...

Hye shantie..
ya ba..org tuaran ba pula nie..ingat kakak lagi ka?kakak pernah jumpa shantie ba ari tu tp 4 @ 5 years back..shantie dimana sekarang?bila balik kk?

Anonymous said...

hai kak vie,saye suker sgt tgk muka kak vie dab abg eizlan... sgt cantik..
sedihnye kan kak vie kena ckp mcm2..

Vie Shantie said...

Sumandak : ohya ka ? tq for ur comment kak..hmm, if tgk muka vie kenal mungkin.. biasalah ramai betul org tuaran ba kan, tapi if kita kenal org tu dan pernah jumpa dia walaupun 100 tahun tidak mungkin kita lupa kan ? Vie d kingfisher ni baru sampai kk last monday..

Anonymous : TQ Sis for ur concern :)

Anonymous said...

bila nak blk kl shantie....k.nadia

Anonymous said...

Hi vie... biasa lah vie... kehidupan.. org yg mcm2 kutuk u tu sebenarnya bukan apa tu vie.. diorg cemburu tengok makhluk TUHAN yang di cipta nya dengan sempurna mcam vie ni.. diorg memang nda suka tengok vie bahagia lah tu.. tapi vie cahya harap vie jangan lah pikir benda2 tu semua ih... ramai org support vie seperti saya.. walaupun vie nda kenal cahya tapi saya memang ada hati dan perasaan seorang wanita yg memahami perasaan dan hati vie.. insyallah kita berserah saja pada ALLAH yg maha kuasa.. Amin.. cahya harap vie happy slalu wit the beutiful princess zaara and hubby EY..

P/s: cahya peminat EY dan skrg peminat vie dari brunei.. hehe

Luv alwez..
Cahya Suria